Je pravdou, že za značku BIO (tedy za "zelenou zebru") se platí, vedle toho je ale třeba splnit dané náležitosti. Ty nejsou vždy úplně snadné a v praxi bývají zvýhodňováni spíš "nebio" zemědělci. Respektive farmářům, kteří se snaží o ekologické zemědělství, jsou kladeny mnohdy dost velké překážky.
Obecně lze ale říci, že biopotraviny jsou obecně zdravější a chutnější. Problém samozřejmě nastává, pokud například biozelenina, která je o dost dražší než obyčejná zelenina, leží dlouho na skladě. Proto je nejlepším způsobem nákup přímo od farmáře nebo přes tzv. bedýnky.
Každá potravina má svůj příběh. Když jí konzumujeme, je dobré tento příběh znát, a proto jsou potraviny přímo od jejich pěstitelů či výrobců ty nejlepší. Pokud jsou v biokvalitě a čerstvé, tím lépe. To nám žádná potravina, která přicestovala přes půl světa, a která leží v regálu v supermarketu nedá.